Hantverk Svenska

Att binda tallbarr

Vänta, kan man använda tallbarr till att slöjda? Ja, det kan man! Lär dig hur på en kurs eller köp färdiga alster från oss på en marknad eller genom att skicka ett mail.

Att binda föremål i barr är en gammal tradition bland den amerikanska ursprungsbefolkningen. Man kan använda en teknik som påminner om den svenska rotslöjd och traskorgar. Även om våra svenska tallar inte har tillräckligt långa barr har många också planterade Cembra-tallar i trädgården med barr som lämpar sig bra till den här typen av slöjd.

Numera i Sverige kan man använda den har typen av bindning till bland annat underlägg, smycken och små korgar. Genom att tillsätta pärlor, använda olika färger av tråd kan man skapa fina, användbara men framförallt hållbara alster. Med barr som man kan plocka från marken tillsammans med gammal tråd och pärlor som man kan hitta på de flesta loppis skapar man små konstverk som har ingen klimatpåverkan alls!

Den Gröna Fenixen arrangerar regelbunden kurser i att binda föremål av tallbarr. Kvällarna blir alltid uppskattad av deltagare, som Västerbottens Kuriren till exempel skrev om i följande artikel.

Artikel i VK 3 februari 2023 om en kurs av Den Gröna Fenixen i att slöjda med tallbarr

Titta i Kalendern för kommande kurser och alla aktiviteter.

Några av mina alster, och resultatet av mina kurser:

You may also like...