Att bo ihop betyder att trivas ihop

Den Gröna Fenixen specialiserar sig i berikning och även (clicker/R+) träning av höns och hund. Utöver det försöker vi främja och inspirera till berikning och träning för i stort sätt alla arter, från ko till kanin. Varje djur som vi delar våra liv med är värt det bästa. Det är upp till oss att ta reda på hur!


Berikning!

När man adopterar ett djur i ens liv tar man också på sig ‘skyldigheten’ att göra deras liv meningsfullt för dem. Det enklaste sättet är genom berikning: ge dem sätt att bete sig naturligt. När det gäller höns innebär det till exempel att kunna gräva, leta mumsbitar och att trivas socialt. För hundar kan det vara att nosa/nosework, leka och arbeta tillsammans med sin människa.

Är du nyfiken hur du kan berika ditt djurs liv? Skicka ett mail, anmäl dig för en kurs (i samarbete med Ulvens Djurliv) eller titta på min handgjorda berikningsleksaker för hundar. Jag jobbar också med berikning för hons och andra djur.


Inte olikt dans…

Att träna djur och att dansa har mer gemensamt än vad man kanske tror. Det finns naturligtvis de uppenbara samband som att träna heelwork to music. Men visste du att kroppsspråk har ett stort inflytande i din kommunikation med djur? Den Gröna Fenixen och Ulvens Djurliv har utformat en kurs där vi specifikt tittar på hur du kan förbättra relationen och kommunikationen med din hund genom att förbättra din egen kroppsmedvetenhet: Handlingskursen Bodywork.

Den Gröna Fenixen har stor erfarenhet av social dans och bygger genom det upp kunskap och en mängd tips och tekniker för att förbättra din relation med ditt djur! Du behöver inte kunna dansa innan!

Mer info rund dans kan du hitta här!

Jerusalema utmaning arrangerad av Ulvens i samarbete med Den Gröna Fenixen

Att träna höns?

Alla vet att man kan träna hundar och hästar i att jobba för oss. Den Gröna Fenixen gillar att utmana det konceptet och vända på det: Vi kan jobba för våra djur. Att lära ett djur att komma när du ropar är användbart för alla arter, inte bara hundar. Alla husdjur behöver vänja sig vid att hanteras, till exempel för en hälsokontroll. Och förmodligen den viktigaste anledningen till att börja träna vilken av djur som helst: Man utvecklar ett starkare ömsesidigt(!) band och alla blir gladare.

Självklart tränar jag bara med positiv förstärkning, bland annat med så kallad klickerträning. Det mest sunda och hållbara sättet att träna.

Det och mer är varför jag började träna mina höns. Som social art är de intresserade av min närvaro och de är väldigt motiverade att arbeta för mat. Visste du att forskning visar att höns hellre jobbar för sin mat än att bara äta från en skål? Allt detta gör att det är roligt och hyfsad lätt att träna med höns.

Och det är också riktigt bra att kombinera träning med berikning: låt dem jobba för sina godis och de kommer att älska dig för det. Och det gäller i stort sett alla arter!

Will du veta mer? Eller vill du också börja träna med dina husdjur? Skicka ett mail eller titta på min Instagram för inspiration.