info@dengronafenixen.se

Kalender

Planerade Aktiviteter

Här hittar du alla kurser eller marknader som just nu är planerade.

18 april Att binda Tallbarr – Bilda Nord, Umeå
Att binda föremål i barr är en gammal tradition bland den amerikanska ursprungsbefolkningen. Man kan använda en teknik som påminner om den svenska rotslöjd och traskorgar. Även om våra svenska tallar inte har tillräckligt långa barr har många också planterat tallar i trädgården med barr som lämpar sig utmärkt till den här typen av slöjd.
Mer info och anmälan hos Bilda Nord.

21 juli Åstödagen Marknad – Åstön
Mer info KOMMER.

4-10 augusti Växtfärgning på Medeltidsveckan – Kapitelhusgården, Visby
Mer info KOMMER.

4-10 augusti Hyllning till Brännässlor på Medeltidsveckan – Kapitelhusgården, Visby
Mer info KOMMER.

11 augusti Garnkalas – LIMMO DESIGN, Brån
Mer info KOMMER.

Brickband vävning

Övriga Kurser

Här hittar du alla kurser som just nu inte har ett datum. Är du intresserad av en kurs som ej har datum ännu eller vill du arrangera en kurs till din förening eller företag, då kan du göra en intresseanmälan till info@dengrönafenixen.se

Brickbandsvävning för nybörjare
Brickbandsvävning är ett gammalt sätt att väva band som kräver bara enkla verktyg och ger mycket frihet. Hur väver man brickband med ett enkelt mönster? Gör egna brickor och lär dig väva enkla mönster i två färger.

Nålbindning för nybörjare
Lär dig nålbinda till exempel vantar eller sockor i fyra träffar!
Nålbindning är en uråldrig teknik som lämpar sig utmärkt till slitstarka plagg. Med hjälp av bara en stor nål knyter man garn så man har all frihet att skapa precis det man vill. Under kursens lopp lär man sig sätta upp ett valfri projekt på olika sätt och med olika stygn. Allt man behöver veta för att skapa mössor, vantar, halsdukar och mycket mer!
Inga förkunskaper behövs. Nål går att låna eller köpa på plats.

Hyllning till brännässlor
Brännässla är lätt den mest underskattade växten när det kommer till användbara växten. Man kan göra rep, garn, växt-bacon och mycket mer. Nyfiken? Lär dig allt möjligt om den fantastiska växten!

Rep, underlägg, korgar och dit fantasin går
Lär dig allt möjligt kring att samla växter till att på ett enkelt sätt att binda korgar, knyta rep eller vad du än behöver i trädgården eller hemmet. Helt förnybar och (nästan) gratis!

Växtfärning och vandring
Vi samlar oss och går en promenad i naturen runtomkring där du får lära sig om olika växter man kan använda till växtfärgning och hur du ska tänka rund samling av vilda växter. Under vandringens gång (ca 1 timme) samlar vi på oss av några olika växter som vi sen tar tillbaka till gården. Där ska vi färga olika typer av textiler genom olika tekniker för att bli inspirerad av möjligheterna som finns runtomkring oss!