Vandring och Växtfärgning


Följ med på en lärorik dag med vandring och växtfärgning med växter vi hittar runtom oss. Fånga alla färger ute i naturen.

Vad ska vi göra?

Vi samlar oss och går en promenad i naturen runtomkring där du får lära dig om olika växter man kan använda till växtfärgning och hur du ska tänka rund samling av vilda växter. Under vandringens gång (ca 1 timme) samlar vi på oss av några olika växter som vi sen tar tillbaka.

Andra hälften av kursen ska vi färga olika typer av textiler med både växterna vi samlade på oss och några vanliga andra växter som vi har i våra liv som till exempel rödlök. Genom olika tekniker kan vi få till en regnbåge av olika färger. Det finns mer färg i vissa växter än du kanske tänkte dig.

Du kommer att få hem några färgprover och recept: små textiler som du hemma kan använda som referens om du ska färga vidare. Det är möjligt att köpa till mer material på plats.

Inga förkunskap krävs. Material ingår, men se till att ta med bra skor för promenaden och lite pengar för att köpa fika i Kullar och Klangs kafé.

När?

Denna kurs vandring och växtfärgning blir upplagd minst en gång varje sommar. I år blir den av i samarbete med Bilda Nord och Kullar och Klang!

När: 14 juli 12.00-16.00
Var: Kullar och Klang, Vännforsbäck 23, 911 92 Vännäs
Kostnader: 500 kr inkl färgprover som du får ta med hem

Du kan anmäla dig här eller skicka mig ett meddelande om du har frågor eller funderingar.